LÄS MER
SYNLIGGÖR

Under

Lakanen

Vasaplatsen 9A,
411 26 göteborg
@Spoket.lab
KUSLIGT
BRA REKLAM
©2023

UNDER

LAKANEN

[bu!]

             Spöket är en kreativ reklambyrå. Vi skapar kusligt bra kommunikation som träffar samtiden rakt i hjärtat. Spökhuset är beläget i centrala Göteborg.

Vi är övertygade om att ödmjukhet är genvägen till både bra samarbeten och kreativ höjd. Vassa armbågar och prestige hittar man på många ställen, men inte hos Spöket.

För att hitta idéerna som träffar och berör tar vi lek på största allvar.

Två Spöken som står bakom en transparent gardin
Idé & koncept

Att vara tuffast, snyggast, roligast, mest pålitlig, snällast, konstigast eller starkast är svårt. Det sker inte över en natt och man måste tänka längre än till imorrn, eller i övermorrn. Man behöver en plan, helt enkelt. Tur att vi tar fram såna planer.  Du kanske vill bli en snackis i fikarummen? Eller retas med dina konkurrenter? Eller nå en målgrupp du inte lyckats flörta till dig ännu? Vi löser det. 

Kreativitet

Kreativitet är inte så flummigt som det låter. Det handlar helt enkelt om att se saker från nya perspektiv. Det är det roligaste vi vet. Kreativitet är verktyget vi använder för att du skilja ut dig från mängden. Lyckas vi med det lovar vi att folk kommer att minnas dig. Vi gör dig värd att minnas, kan man säga.

Design

Du vet ju redan vad design är. Vi jobbar med det. Att få saker att se bra ut i sitt sammanhang. För oss handlar det om att förstå eller komma på vad du vill signalera och sen översätta det i bild och form. Slutresultatet beror naturligtvis helt på vad du vill uppnå. Om det är elegant och klassiskt, punkigt eller barnsligt som är lösningen får vi se!

          Idé &Koncept/

Design/

SocialaMedier/

Branding/

Kampanjstrategi/

Varumärkesstrategi/

Webbdesign/

Animation/

Illustration/

3D

[TJÄNSTER]
[tjänster]

IDÉ & KONCEPT

Design

Art Direction

Copywriting

Branding

RE-Branding

Kampanjstrategi

VARUMÄRKESSTRATEGI

WEBBDESIGN

ANIMATION

ILLUSTRATION

3D

[SPÖKVÄNNER]

GIL

GÖTAPLATSGRUPPEN

GÖTEBORGSVARVET

GBG zero

AGENT SMITH

CITYREKLAM

YRGO

GARANTELL

SVENSKA FREDS

MOMENTO FILM

FLOCK & MYLLER

RIKSTEATERN

Future experience lab

KVADRAT/KVADRAT

STOCKHOLM UNIVERSITET

ELECTROLUX

VOLVO TRUCKS

KÅRP

FRÖLUNDA TORG

GÖTA ENERGI

[Raka rör]

För att du ska ligga ett steg före alla andra, står vi alltid ett steg bakom dig. Vi gör vad vi lovar och lovar vad vi gör .

[VÅGAT]

Ingen minns en fegis. "Genom sprickorna kommer ljuset in" sa Leonard Cohen. Precis som han, tror vi att det lite skeva och inte helt skinande rena träffar människor på djupet. Med ärlighet kan fel bli helt rätt.

[SNÄLL]

Ett snällt spöke, precis som Casper (millennials vet vad vi snackar om). Det finns tillräckligt många skrämmande typer i den här branschen. Spöket startades med grundmålet att ha kul på jobbet, därför värnar vi om en schysst arbetsmiljö för både anställda och kunder.

[TRANSPARENS]

Det säger lite sig självt. Vi gillar inte stängda dörrar eller tjocka tyger. Allt som sägs, skrivs eller beslutas om får du som kund full insyn i. Om du vill.  Ett nytt projekt innebär ett samarbete, en ny relation och kanske en ny spökvän – och för vänner har man inga hemligheter.

Spöket håller
dig i handen
från idé till slutförande.

Vi må heta Spöket, men är du med oss så kan du känna dig trygg. Vi håller både i din hand och rygg. Här nedan följer bevisföringen, bilderna är nog mest på oss, så du kanske inte ska ta oss inte på orden.

Illustrerad bild med ett spöke på toppen av ett korthus
[BTS]
Slidea åt vänster