En printer som printar ut ett papper med logotyp

CP-FRIA ZONER

[KUND]

GIL

[ÅR]

2019

[kusligt bra inom]

KAMPANJ

[uppdrag]

Skapa opinion i tillgänglighetsfrågan i Göteborg. Få lokal och nationell media att uppmärksamma kampanjen för att ge GIL:s vd Anders Westgerd mediautrymme att prata om bristande tillgänglighet.

[problem]

70% av svenska innerstäder är otillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Att leva med funktionsnedsättning är som att leva i ett apartheidsamhälle. Vi ville tala klarspråk och förklara för oinsatta hur segregerade våra städer är.

[TEAM]

Idé + koncept: Spöket
Art director: Hampus Corneliusson
Copywriter: Tobias Müller
Director of Photography: Kim Bildkvist

[Lösning]

Utropa stadsdelen Haga till “CP-fri zon” eftersom den är otillgänglig för personer med funktionsnedsättning. Spraya överstrukna handikappsymboler på alla gator i Haga. Följa upp aktionen i sociala medier med den animerade filmen “Om CP:t kommer”.

[info]

Ibland är den billigaste vägen den bästa. I den här kampanjen använde vi oss av affischer och sprayfärg för att nå ut med GILs budskap. Det visade sig vara effektivt.

[info]

Anders Westgerd är en starkt symbol för funktionsfrågor både i Göteborg och Sverige i stort. Därför var det viktigt att han var en tydlig talesperson för kampanjen. En tacksam frontfigur kan lyfta de flesta banden skyhögt.

[info]

Kan man fly från ett CP? Ja, det kan man. Watch and learn.

Design att dö för eller ruskigt fräck kampanj?

Klicka till vänster om du vill ta del av veckans erbjudande eller till höger om du vill göra kampanj.

BU! Animation kommer snart.

FLER PRojekt