Explore

VI ÄLSKAR
IDÉER SOM FÅR

DIG ATT DARRA

Spöket är en kreativ reklambyrå med spökhuset placerat i Göteborg. Vi skapar kusligt bra reklam och kommunikation som träffar samtiden rakt i hjärtat.

Många pratar om framtiden. “Framtidens app”, “framtidens sätt att umgås”, “framtidens snabbmat”. Allt det där är bara gissningar som låter häftiga i presentationer. Vi är bombsäkra på att samtiden är viktigare att ha koll på än framtiden. Vad som händer i samhället, kulturen och världen är allas här och nu. Framtiden är trots allt bara samtiden fast imorn. Genom att ta fram idéer och koncept som är relevanta för målgruppen och få ut dem i såväl köpta som förtjänade kanaler får vi ditt varumärke att växa. 

Spöken som är ruskigt bra på att synliggöra sina kunder

Vi står alltid ett steg bakom dig och rycker i trådarna. “Verka utan att synas” är Wallenbergarnas motto. “Får våra kunder att synas så att det sprakar om det!” är Spökets motto. Med en kombination av strategi, kreativitet och design lyfter vi upp ditt varumärke på scenen.

Idé & koncept

Att vara tuffast, snyggast, roligast, mest pålitlig, snällast, konstigast eller starkast är svårt. Det sker inte över en natt och man måste tänka längre än till imorn, eller i övermorn. Man behöver en plan, helt enkelt. Tur att vi tar fram såna planer. För att göra det brukar börja med att lära känna dig och ditt varumärke. Sen sätter vi upp mål och hittar ett sätt att uppnå dem. Du kanske vill göra en kampanj som blir en snackis i fikarummen? Eller retas med dina konkurrenter? Eller nå en målgrupp du inte lyckats flörta till dig ännu? Vi löser det. 

Kreativitet

Kreativitet är inte så flummigt som det låter. Det handlar helt enkelt om att se saker från nya perspektiv. Det är det roligaste vi vet. Kreativitet är verktyget vi använder för att du skilja ut dig från mängden. Lyckas vi med det lovar vi att folk kommer att minnas dig. Vi gör dig värd att minnas, kan man säga.

Strategi

Du vet ju redan vad design är. Vi jobbar med det. Att få saker att se bra ut i sitt sammanhang. För oss handlar det om att förstå eller komma på vad du vill signalera och sen översätta det i bild och form. Slutresultatet beror naturligtvis helt på vad du vill uppnå. Om det är elegant och klassiskt, punkigt eller barnsligt som är lösningen får vi se!

Kampanjstrategi/
Varumärkesstrategi/
Idé & koncept/PR/
Branding/Digitala
annonser/Tv-reklam/
Contentstrategi/
Webbdesign/
Animation/Illustration
/3D&Rörligt

Kampanjstrategi/Varumärkesstrategi/ Idé & koncept/PR/Branding/Digitala annonser/ Tvreklam/Contentstrategi/Webbdesign/ Animation/Illustration/3D&Rörligt

Vi är med
    dig alla
steg från    
        idé till  slutförande.

Som Spöken är vi otroligt duktiga på att få andra att synas. Med en kombination av strategi, kreativitet och design får vi ditt företag eller varumärke att få den uppmärksamheten den förtjänar!

CP-Blodigt allvar
Två spöken som hökar i och under inspelningen.
Gbg Talks
Spökena dirigerar och spekulerar över om kamerorna verkligen står rätt.
Stora toalettpriset
Under prisutdelningen av det stora toalettpriset som gick till Tavolo.
Cripple crap wipes
Hett värre under inspelningen av musikvideon till Cripple Crap Wipes.