Kusligt bra inom

idé

koncept

sociala medier

Beskrivning

Pandemin slog hårt mot Göteborgsvarvet. Två år av uteblivna lopp satte spår hos såväl löpare som ledning. Vi tyckte att det var dags att liva upp stämningen lite och gå till botten med varför man faktiskt springer en halvmara.

Det visade sig vara en hel drös olika anledningar: för att skryta på kontoret, för att boosta sitt ego, av tradition eller för att banan smakar så otroligt mycket godare än vanligt efter 21 kilometer.

Sedan dag två har Spöket funnits vid vår sida och skapat diverse content. Den här kampanjen visar deras brilljans.
”Vi har använt oss av “CP” i många kampanjer som ett sätt att desarmera vårt motstånd. Det har varit en språklig rockad som funkat bra för oss. Den här gången grävde vi ännu djupare i fördomarnas träsk i jakten på ett sätt att bekämpa dem utan att bli skitnödiga. GIL har arbetat med Spöket sedan 2019. Precis som oss har de en förkärlek för det gränslösa, och ett punkigt förhållningssätt till kommunikation. De lyckas förmedla viktiga insikter på ett djärvt och kreativt sätt.”

Skryt på kontoret 695:-

Veckorna innan loppet är stegräkningstävlingarna i svenska personalrum snarare regel än undantag, och att skryta efter en genomförd halvmara är faktiskt helt okej.

GBGVARVET
Varför springa 21KM?
För hälsan, för att hamna i “runners high”, för att det är så härligt att springa i stan, för att utsikten från Älvsborgsbron är så mäktig…

Really? Den egentliga anledningen till att de flesta springer Varvet är mycket enklare än så.
OLIKA UTTAG

Igenkänning & skojjiga sanningar

För att pusha kampanjen i sociala medier gjorde vi inlägg i 3d som estetiskt för tankarna till de program vapen utvecklas i. Miniräknare och kalashnikovs blev den obehagliga fonden för The War Footprint.

Vill du veta mer om caset eller behöver du en kusligt bra idé till ditt nästa projekt?
NYTT PROJEKT?

Tobias Müller
tobias@spoketdreamlab.se
073-948 65 26

MINIATYRKONSTNÄREN
STAFFAN
LINDHOLM

BRANDING

VISUELL IDENTITET

WEBBDESIGN

WEBBUTVECKLING

CITYREKLAM
CITY-
REKLAM

BRANDING

VISUELL IDENTITET

LOGOTYP

ILLUSTRATION

WEBBDESIGN

WEBBUTVECKLING