Kusligt bra inom

STRATEGI

Branding

WEBBDESIGN

PR

REGI

PRODUKTDESIGN

ILLUSTRATION

MANUS

WEBButveckling

Beskrivning

71% av svenska stadskärnor är otillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Detta ville vi uppmärksamma med kampanjen CP-fria zoner.

Genom att göra en karta över de områden som är otillgängliga p.g.a gatsten, kullersten eller andra hinder belyste vi en fråga som får alldeles för lite plats i media.

Att kalla dessa områden för CP-fria zoner stack i många ögon, men det fick än fler att tänka till.

Kampanjen nådde bl.a SVT, SR, TV4, GP, Expressen m.fl.

Spöket är duktiga på att snabbt sätta sig in i svåra frågor och hitta formeln som träffar mitt i solar plexus.
”Vi har använt oss av “CP” i många kampanjer som ett sätt att desarmera vårt motstånd. Det har varit en språklig rockad som funkat bra för oss. Den här gången grävde vi ännu djupare i fördomarnas träsk i jakten på ett sätt att bekämpa dem utan att bli skitnödiga. GIL har arbetat med Spöket sedan 2019. Precis som oss har de en förkärlek för det gränslösa, och ett punkigt förhållningssätt till kommunikation. De lyckas förmedla viktiga insikter på ett djärvt och kreativt sätt.”
CP-FRIA ZONER

Ibland är den billigaste vägen den bästa. I den här kampanjen använde vi oss mycket av affischer och sprayfärg för att nå ut med vårt budskap. Det visade sig vara mycket effektivt.

OM CP:T KOMMER
Om CP:t kommer
Inspirerad av foldern "Om kriget kommer" som skickades ut av Myndigheten för samhälsskydd och beredskap gjorde vi vår egen "Om CP:t kommer". Hårda ord, humoristiskt innehåll och mitt i prick – visade det sig.
SOCIALA MEDIER

Guerillamarknadsföring funkar om innehållet är rätt.

Anders Westgerd är en starkt symbol för funktionsfrågor både i Göteborg och Sverige i stort. Därför var det viktigt att han var en tydlig talesperson för kampanjen. En tacksam frontfigur kan lyfta de flesta banden skyhögt.

Interaktiva
stories
Ibland kan begränsningar höja kreativiteten. För att sprida kampanjen i sociala medier "gamifierade" vi våra stories. Genom att endast använda paus-funktionen i stories kunde man spela ett spel. Något som aldrig gjorts innan dess.
KAMPANJRESULTAT
PUBLIKATIONER
7+
RÄCKVIDD
650 000+
KLOTTER I HAGA
30+
MEDIARAPPORTERING
Vill du veta mer om caset eller behöver du en kusligt bra idé till ditt nästa projekt?
NYTT PROJEKT?

Tobias Müller
tobias@spoketdreamlab.se
073-948 65 26

GIL
CP-BLODIGT
ALLvAR

PR

KAMPANJSTRATEGI

IDÉ

KONCEPT

PRINT

SOCIALA MEDIER

REGI

BRANDING

GIL
GNÄLL
‍‍SPEAKERN

PR

KAMPANJSTRATEGI

IDÉ

KONCEPT

FILM

ILLUSTRATION

REGI

WEBBDESIGN

BRANDING