Kusligt bra inom

Branding

WEBBDESIGN

PRessrelease

illustration

3D

Copywriting

WEBButveckling

Beskrivning

PÅ UPPDRAG AV AGENT SMITH
PÅ UPPDRAG AV AGENT SMITH
PÅ UPPDRAG AV AGENT SMITH
PÅ UPPDRAG AV AGENT SMITH
PÅ UPPDRAG AV AGENT SMITH
PÅ UPPDRAG AV AGENT SMITH

AGENTSMITH.SE

Bussreklam är the shit. Trafik med elsparkcyklar, cykel cyklar och fotgängare har ökat enormt i Stockholm de senaste åren. Dessutom har vi fler uteserveringar än någonsin. Folk rör sig helt enkelt i stan. Det gör bussar också. Vill man att ens varumärke ska synas bland människor bör man med andra ord göra reklam på just bussar.

Det har Cityreklam fattat. 2022 vann de upphandlingen för att få driva reklamytorna på SL:s bussutsidor och behövde i samband med det logga, grafisk profil och tonalitet. Spöket fixade rubbet. 

Sedan dag två har Spöket funnits vid vår sida och skapat diverse content. Den här kampanjen visar deras brilljans.
”Vi har använt oss av “CP” i många kampanjer som ett sätt att desarmera vårt motstånd. Det har varit en språklig rockad som funkat bra för oss. Den här gången grävde vi ännu djupare i fördomarnas träsk i jakten på ett sätt att bekämpa dem utan att bli skitnödiga. GIL har arbetat med Spöket sedan 2019. Precis som oss har de en förkärlek för det gränslösa, och ett punkigt förhållningssätt till kommunikation. De lyckas förmedla viktiga insikter på ett djärvt och kreativt sätt.”
CITYREKLAM LOGOTYP

Illustrationer räddar upplevelsen från corporate-döden

Cityreklam säljer ytor som köps av kreativa kunder och byråer. Vi ville att det skulle kännas inspirerande att gå in på deras sida. I bästa fall lyfter man den kreativa ambitionen ett snäpp, i sämsta fall får man en webbplats som är lite snyggare än konkurrenternas. 

CITYREKLAM BRANDING

Rör(l)igt och stilrent

Cityreklam står för Stockholms mest rörligaste reklamplatser. Med det kommer ett ansvar, att kunna pleasea alla och att kunna bjuda på edge. Utgångspunkten handlar om att kunna vara classy-corporate, men samtidigt kunna nå en bredare målgrupp där beställarna uppskattar en mer avslappnad tonalitet i text och form.

CITYREKLAM BRANDING

Roliga namn på ytorna är bättre än tråkiga. 

När vi kikade på hur konkurrenterna namngav sina reklamytor fattade vi ingenting. Det var som en djungel av konstiga mått och ord. Vi bestämde oss för att namnge ytorna efter känslorna de utstrålar. GOAT är så klart så bra det kan bli och därefter i fallande skala OMG, YOLO, CEO. Sjukt bossiga namn. 

CITYREKLAM HEMSIDA

Seriös. Bra. & lite tramsig.

BESÖK SIDAN
Vill du veta mer om caset eller behöver du en kusligt bra idé till ditt nästa projekt?
NYTT PROJEKT?

Tobias Müller
tobias@spoketdreamlab.se
073-948 65 26

FAUX PAS
LOPPAN
PÅ FOPPAN

BRANDING

VISUELL IDENTITET

LOGOTYP

GRAFISK DESIGN

MINIATYRKONSTNÄREN
STAFFAN
Lindholm

BRANDING

VISUELL IDENTITET

LOGOTYP

WEBBDESIGN